Liibüa rahvusvahelisel lennuväljal plahvatas mitmeid rakette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tripoli rahvusvaheline lennujaam.
Tripoli rahvusvaheline lennujaam. Foto: SCANPIX

Liibüa pealinna Tripoli rahvusvahelisel lennuväljal plahvatas esmaspäeval mitmeid rakette, milledest üks tabas ka kõrvalteel seisvat lennukit, teatasid julgeolekuallikad.

Lennuväli oli sõjategevuse tõttu juba varem suletud.

«Lennuväljale tulistati tosin raketti,» ütles sündmuskohal viibiv julgeolekuametnik Al-Jilani al-Dahech uudisteagentuurile AFP.

Ühe teise allika kinnitusel sai lennuk raketist täistabamuse.

Liibüa pealinnas Tripolis sai esmaspäeval relvakokkupõrgetes surma vähemalt seitse inimest.

Lahingud puhkesid kui Misratast pärit islamistid ründasid lennuvälja kontrollivat Zintani maakaitseväge, mille moodustavad liberaale toetavad endised ülestõusnud.

Verevalamine annab tunnistust kasvavast kaosest Põhja-Aafrika naftariigis, mille valitsus ei ole suuteline kontrollima lahingutes karastunud võitlejaid, kes aitasid 2011. aastal kukutada Muammar Gaddafi režiimi, kuid ei tunnista endiselt riigivõimu.

Paljud liibüalased suhtuvad ettevaatusega maakaitseväelastesse, kes teoreetiliselt töötavad valitsuse heaks, kuid tegelikkuses tegutsevad oma suva järgi – võitlevad üksteisega ning hõivavad naftavälju ja ministeeriume, esitades võimudele oma finants- ja poliitilisi nõudmisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles