Malaisia ajaleht: tapetud Eesti neiu tuhastatakse kohapeal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regina Soosalu
Regina Soosalu Foto: Erakogu

Malaisias tapetud Eesti modell Regina Soosalu tuhastatakse kohapeal, sest tema perekonnal pole säilmete Eestisse toomiseks piisavalt raha, kirjutas Malay Mail.

Regina vend Silver ütles, et perekond tuhastab Regina Malaisias, kui sealsed võimud surnukeha neile loovutavad. «Me ei too tema säilmeid kodumaale, sest see on väga kallis. Samas otsime võimalusi Malaisiasse lendamiseks ja teiste vajalike asjade korraldamiseks,» sõnas ta.

Eesti aukonsul Malaisias Datuk Harbans Singh on öelnud, et lennufirma soovib Regina surnukeha Eestisse toimetamise eest 120 000 ringgiti ehk 27 700 eurot ning ta oli soovitanud perekonnal Regina kohapeal kremeerida.

Üks Regina lähedasi sõpru ütles lehele, et tema sõprade ja heasoovijate poolt kogutav raha ei kataks veeranditki vajaminevast summast.

Soosalu perekond palus Regina endistel mänedžeridel suunata kõik modellil saamata jäänud summad neile, et nad saaks Malaisiasse reisida. Regina vend Silver kutsus ka kõiki Regina tööandjaid nendega ühendust võtma, sest perekond ei tea täpselt, kellega vabakutselisena töötanud modell koostööd tegi.

Vabakutselise modelli Regina Soosalu surnukeha leiti üle-eelmisel nädalal Malaisia idaranniku lähedal asuva Rawa saare rannalt. Kui esmalt arvati, et modell on uppunud, siis hiljem tuvastas politsei ohvri kehalt haavu ja jätkas juhtumi uurimist kui mõrva.

Modelli mõrvaga seotud ülekuulamiseks vahistas politsei seitse inimest, kuid vabastas neist kaks pärast ütluste võtmist. Vahistatute hulka kuulus ka Regina poiss-sõber Tunku Alang Reza Tunku Ibrahim (28), kellega Soosalu Rawa saarele sõitis. Mees kuulub sealjuures ka Johori kuninglikku perekonda.

Kohalik on Postimehele varem öelnud, et Johori kuninglik perekond on äärmiselt ohtlik ja nendega ei tohiks mingil juhul tegemist teha.

Neile kuulub malaislase sõnul näiteks umbes paarikümne tuhande pealine sõjavägi ja nad on olnud seotud mitmete mõrvajuhtumitega.

Turistide ja sisserännanute vastu suunatud vägivalda tuleb moslemi enamusega Malaisias ette harva, kuid  Soosalu juhtum on üks kolmest hiljutisest mõrvajuhtumist.

Copy
Tagasi üles