Hamas keeldub Egiptuse pakutud vaherahust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai moslemid põletavas Bangkokis meeleavaldusel Iisraeli lippu.
Tai moslemid põletavas Bangkokis meeleavaldusel Iisraeli lippu. Foto: SCANPIX

Gaza sektorit kontrolliv islamiliikumine Hamas teatas täna peagi pärast Iisraeli otsust vaherahu vastu võtta, et rühmitus lükkab tagasi Egiptuse ettepaneku relvarahu sõlmimiseks.

Hamasi ametnik Sami Abu Zuhri teatas, et pakkumine ei ole vastuvõetav.

Egiptuse plaan näeb ette, et vaenutegevus lõpetatakse täna ning algavad läbirääkimised Gaza blokaadi leevendamise üle. Iisrael kehtestas Gaza sektorile blokaadi 2007. aastal, mil seal haaras võimu Hamas.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu kabineti liikmed teatasid, et nemad võtavad vaherahu vastu. Valitsusallikas kinnitas aga uudisteagentuurile AP, et kui Hamas pakkumisest keeldub, asub Iisrael agressiivsemalt ründele ja Hamas sattub veelgi tugevamasse isolatsiooni, olles ära lõigatud ka araabia maailmast, sest nemadki toetavad vaherahu.

Hamasi esindaja Sami Abu Zuhri teatas täna, et neile sobib relvarahu ainult nende endi tingimustel. Hamasi relvastatud tiib suhtus rahupakkumisse üleolevalt ja teatas, et see ei ole väärt isegi mitte tinti, millega see kirja pandi.

Iisrael on viimase nädala jooksul korraldanud Gaza sektoris sadu õhurünnakuid, milles on hukkunud juba 192 palestiinlast ning kogunud piirialale sõjaväge, kuigi jalavägi seni konfliktis osalenud pole. Hamasi raketirünnakutes Iisraelile keegi seni hukkunud ei ole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles