Ukraina separatistid vangistasid allatulistatud lennuki kaks meeskonnaliiget

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalikud uurivad eile alla kukkunud lennuki an-26 rususid.
Kohalikud uurivad eile alla kukkunud lennuki an-26 rususid. Foto: SCANPIX

Ukrainas eile Luganski lähistel allatulistatud armee transpordilennuki meeskonna kaks liiget on vangi võetud, teatas Ukraina julgeoleku- ja kaitsenõukogu infoanalüüsikeskuse kõneisik Andri Lõssenko.

«Olemasoleva teabe järgi on kaks meeskonnaliiget vangi võetud. Otsimis- ja päästeoperatsioon jätkub,» ütles Lõssenko täna teabetunnis.

Vastates ajakirjanike küsimusele, mis sai ülejäänud kuuest An-26 pardal olnud inimesest, ütles Lõssenko: «Eilse seisuga oli nendega kontakt, nad ei ole vangistatud.»

14. juulil tulistati Luganski oblastis alla sõjatranspordilennuk An-26. Isehakanud Luganski vabariigi pressiteenistusest öeldi Interfaxile, et neli meeskonnaliiget võeti vangi ja viidi Krasnodoni linna, neid kuulatakse üle. 

Terrorismivastase operatsiooni kõneisik Vladõslav Seleznjov teatas eile õhtul, et allatulistatud lennuki pardal oli seitse meeskonnaliiget ja üks veose saatja. 

Kaitseminister Valeri Heletei kirjutas raportis president Petro Porošenkole, et kuna lennuk lendas 6,5 kilomeetri kõrgusel, pidi teda tabama võimas rakett, mis tulistati tõenäoliselt välja Venemaa territooriumilt või Vene lennukilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles