Soosalu mõrv: teadmatuses pere läheb Malaisiasse kohale

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regina Soosalu lahkus pärast keskkooli lõpetamist Eestist ja hakkas modellina tööle.
Regina Soosalu lahkus pärast keskkooli lõpetamist Eestist ja hakkas modellina tööle. Foto: Erakogu

«Me läheme jah, meil ei ole valikut, see oli ka Malaisia aukonsuli soovitus meile» ütles Postimehele Malaisias hukkunud Eesti modelli Regina Soosalu lähedane.

Malaisia ajakirjandusele ütles teine Regina lähedane, et Soosalu tuhastatakse, sest tema surnukeha transportimine läheks liiga palju maksma. Üks lennufirma küsib vaid lennutranspordi eest näiteks 29 000 eurot.

Soosalu matused peaksid toimuma selle nädala lõpus või järgmisel nädalal. Lähedased ei tea veel, millal nad lahkuvad.

«Me ei tea veel mitte midagi. Kõik on selles kinni, millal politsei vabastab Regina keha,» ütles perekonnaliige.

Perekond ei ole Regina kihlatuga, kes mõrvajuhtumi uurimisega seoses ka kinni peeti, enam suhelnud. Varem oli Tunku Alang Reza Tunku Ibrahim nende ainus kontakt kohapeal. Alang Reza kuulub väidetavalt kohalikku Johori kuninglikku perekonda.

Perekonda aitab nüüd Eesti aukonsul Malaisias ja sõbrad nii Malaisiast kui Hong-Kongist.

Nad elavad aga täielikus teadmatuses - pea kogu informatsioon mõrvajuhtumi kohta tuleb ajakirjanduse vahendusel. Abiks on ka perekonna kirjavahetus aukonsuliga, kes edastab teavet võimaluste piires. Malaisia ei ole tuntud just ajakirjandusvabaduse poolest, kuna suuremad väljaanded on valitsejate mõju all.

Kohaliku politsei esindaja Abdul Aziz keeldus Postimehele juhtumit kommenteerimast.

Perekond ei teadnud midagi ka Regina ja tema kihlatu vahistamisest marihuaana omamise pärast, mis meedia vahendusel pärast Soosalu hukku paljastus.

«See oli meie jaoks uudis,» ütles lähedane. «Seda on siitpoolt väga raske kommenteerida.»

Perele on praegu aga kõige tähtsam tuua Regina keha kodumaale.

«Ei tea, kas me kunagi täit tõde saamegi teada. Saaks ainult Regina siia – ega see teadmine teda tagasi ei too enam.»

Vabakutseline modell Regina Soosalu hukkus 1. juulil Malaisia kuurortsaarel. Teade surmast jõudis perekonnani alles nädal aega hiljem. Kohalik politsei uurib Soosalu surma kui mõrvajuhtumit. Viimastel andmetel on vahi all viis inimest.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles