Pärnu linna alkoholipiirang ootab maavanemat puhkuselt tagasi

Madis Järvekülg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linn keelas kesklinnas avalikult alkoholi tarbimise.
Pärnu linn keelas kesklinnas avalikult alkoholi tarbimise. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnu linna alkoholipiirangu üle peab järelvalvet maavanem, kes on hetkel puhkusel, mistõttu ei saa veel öelda, kas Pärnu läks kesklinnas avalikkku alkoholi tarbimist piirates seadusega vastuollu või mitte.

Justiitsministeeriumi avaliku õiguse talituse nõunik Sander Põllumäe ütles, ministeerium ei saa anda hinnangut kohaliku omavalitsuse õigusakti õiguspärasuse kohta. «Ka õiguslikult mittesiduva hinnangu andmine võib olla järelevalve teostaja mõjutamisena käsitletav ning sellest on soovitav hoiduda,» tähendas ta.

Kohaliku omavalitsuse üksikaktide üle teostab järelevalvet maavanem, kes võib pöörduda valla või linna poole ettepanekuga õigusvastane haldusakt kehtetuks tunnistada või esitada tühistamiseks protesti halduskohtule.

«Kohaliku omavalitsuse üksikakti saab ka vaidlustada igaüks, kelle käitumist see üksikakt reguleerib ja kelle õigusi sellega rikub, esitades kaebuse halduskohtule,» lisas Põllumäe.

Pärnu maavanem Andres Metsoja ütles täna Postimehele, et hakkab selle küsimusega tegelema järgmise nädala lõpus kui puhkuselt naaseb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles