Gruusia, Moldova ja Ukraina saadikud räägivad riigikogus oma riigis toimuvast

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina suursaadik Eestis Viktor Kryzhanivskyi.
Ukraina suursaadik Eestis Viktor Kryzhanivskyi. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Täna kell 10.30 algab Riigikogu konverentsisaalis Euroopa Liidu asjade komisjoni (ELAK) avalik kuulamine Gruusia, Moldova ja Ukraina poolt Euroopa Liiduga sõlmitud assotsiatsioonilepingute teemal.

Kolme riigi suursaadikud annavad ülevaate olukorrast oma riigis assotsiatsioonilepingute sõlmimise valguses.

«Komisjoni liikmed saavad istungil suursaadikutelt vahetu ülevaate riikides toimuvast ning saavad esitada saadikutele täpsustavaid küsimusi, mida riigikogu saalist teha ei ole võimalik,» ütles ELAKi esimees Kalle Palling.

Ta lisas, et Gruusia, Moldova ja Ukraina lõimumine Euroopaga on väga oluline.

Juunis toimunud Euroopa Liidu Ülemkogul kirjutati alla Gruusia, Moldova ja Ukraina assotsiatsiooni- ja vabakaubanduslepingutele ning nüüd tuleb liikmesriikide parlamentidel need lepingud ratifitseerida.

Kuigi vastavalt Eesti seadusandlusele pole Riigikogus vaja ratifitseerida Moldova, Gruusia ja Ukrainaga sõlmitud leppeid, otsustas valitsus siiski esitada need parlamendile kinnitamiseks, et rõhutada teema olulisust ja kaasata laiem avalikkus.

Avatud istungil on võimalik suursaadikutele esitada küsimusi. Soovijatel palub riigikogu pressiesindaja registreerida aadressil euro.ametnik@riigikogu.ee hiljemalt täna kell üheksa.

Istung toimub inglise keeles, kohapeal on võimalik kasutada tõlketeenust.

Istungit saab jälgida ka veebis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles