USA senati komisjon tahab suurendada Iisraeli Raudkupli rahastamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli kaitseb raketikilp.
Iisraeli kaitseb raketikilp. Foto: SCANPIX

USA senati eelarve alamkomitee kiitis eile heaks Iisraeli raketitõrjesüsteemi Raudkuppel toetamise senisest 50 protsenti suurema rahasummaga.

Juhul kui ettepanek kinnitatakse, makstakse 2015. aastal Iisraeli raketitõrjeprogrammile 621,6 miljonit dollarit. Sellest 351 miljonit läheks lühimaa raketitõrjesüsteemile Raudkuppel, mis viimasel kaheksal päeval Hamasi rünnakute all kõvasti proovile on pandud.

Eelmisel aastal eraldas USA Raudkuplile 235 miljonit dollarit.

Valge Maja taotles seadusandjatelt järgmiseks eelarveaastaks Raudkuplile 176 miljonit dollarit, ent seadusandjad otsustasid summat kahekordistada.

Kokku taotleb USA valitsus Iisraelile riigieelarvest abi 3,1 miljardi dollari ulatuses, juudiriik on Ühendriikide sõjalise abi saajate seas esikohal.

Tegemist on osaga suuremast paketist, mis näeb tuleva eelarveaasta sõjalisteks kulutusteks ette 549,3 miljardi dollari eraldamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles