Iga 13. šveitslane elab vaesuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Genfi vaade.
Genfi vaade. Foto: SCANPIX

Iga 13. Šveitsi elanik elab vaesuses, näitab sel nädalal avaldatud statistika.

Vaesuspiirist allapoole jäävad Šveitsis üksikisikud, kelle sissetulek on väiksem kui 2200 franki (veidi üle 1800 euro) kuus, ja kahe lapsega pered, kelle sissetulek jääb alla 4050 frangi (3330 euro).

Kuigi paljude eurooplaste jaoks oleks sellised kuusissetulekud unistus, juhib uudist vahendanud The Local tähelepanu, et Šveitsis on ka üks Euroopa kõrgemaid elukallidusi – raha söövad näiteks kopsakad üürid ja kohustuslikud eratervisekindlustused.

Sarnaselt ülejäänud Euroopale on ka Šveitsis suurimas vaesusriskis üksikvanemaga pered, üksi elavad täiskasvanud, erioskusteta lihttöölised ja majapidamised, mille kõik liikmed on töötud.

600 000 allapoole vaesuspiiri jäävast šveitslasest vaid 130 000 on töökoht.

Global AgeWatch juhtis oma mulluses ülevaates tähelepanu, et Šveitsi ühiskonna haavatavamate liikmete hulka kuuluvad eakad. Nende hinnangul elab vaesuses 17,6 protsenti üle 60 aasta vanadest šveitslastest, kelle kuusissetulek on vähem kui pool riigi mediaanpalgast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles