Talibani mässulised ründasid Kabuli rahvusvahelist lennujaama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani politseinikud Kabuli lennujaama kriisi lahendamas
Afganistani politseinikud Kabuli lennujaama kriisi lahendamas Foto: SCANPIX

Talibani mässulised võtsid omaks täna hommikul toime pandud rünnaku Afganistani pealinna Kabuli rahvusvahelisele lennujaamale. 

Politsei andmetel hõivasid granaatide ja automaatrelvadega varustatud võitlejad tugevalt turvatud lennujaama alal tsiviil- ja militaarkasutuses oleva hoone. Korrakaitsjatel õnnestus see aga korrushaaval tagasi vallutada, edastab BBC.

Lennujaamaametnikud sõnasid uudisteagentuurile Reuters, et rünnaku tõttu on mitu siseriiklikku lendu ära jäetud. 

Senistel andmetel on hukkunud kolm mässulist.

Siseministeeriumi andmetel ei ole lennujaamahoone kannatada saanud hoolimata sellest, et ründajad kasutasid granaadiheitjaid.

Kabuli rahvusvahelist lennuvälja kasutavad peale tsiviillennukite ka sõjalennukid ning see on NATO üks olulisi tugipunkte. NATO esindaja kinnitas, et on toimuvaga kursis, kuid ei saa koheselt informatsiooni jagada.

Üleeile hukkus Ida-Afganistanis Patika provintsis enesetapurünnakus 89 inimest.

Selle nädala alguses jõudsid Afganistani kaks presidendikandidaati kokkuleppele möödunud kuul toimunud presidendivalimiste tulemuste suhtes.

Abdullah Abdullah ja Ashraf Ghani leppisid kokku, et häälte võltsimist ei toimunud.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles