Ministrid: riigid ei saa sekkuda luhtunud lennukitehingusse

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip ja Kanada väliskaubanduse minister Peter van Loan
Peaminister Andrus Ansip ja Kanada väliskaubanduse minister Peter van Loan Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Andrus Ansip kohtus täna Eestis eravisiidil viibiva Kanada väliskaubanduse ministri Peter van Loaniga, kellega tõdeti, et Estonian Airi kavatsus soetada Bombardierilt kolm lennukit oli kahe äriühingu tehing, kuhu riigivõim ei saa sekkuda.


Rääkides probleemidest seoses Estonian Airi kavatsusega soetada Bombardierilt kolm uut lennukit, möönsid nii peaminister Ansip kui minister van Loan, et tegemist on kahe äriühingu vahelise tehinguga, kus riikide valitsused ei saa sekkuda, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo. Ministrid avaldasid lootust, et küsimusele leitakse siiski mõlemaid pooli rahuldav õiglane lahendus.

Peaminister Ansip tutvustas Peter van Loanile Eesti plaani liituda ühisraha euroga alates järgmise aasta algusest ning kinnitas valitsuse pühendumist jätkata liberaalset majandus- ja konservatiivset eelarvepoliitikat. Ministrid tõdesid, et kahe riigi vahelised kaubandusmahud on suhteliselt tagasihoidlikud, ning avaldasid lootust, et täna veel läbirääkimiste järgus olev Euroopa Liidu ja Kanada vaheline vabakaubandusleping annab edaspidi sellele hoogu juurde.

Van Loan avaldas peaministrile tänu Eesti toetuse eest Kanada kandidatuuridele ÜRO-s.

Kohtumisel räägiti veel ühisest osalemisest NATO sõjalisel operatsioonil Afganistanis ning arengutest Läänemere piirkonna energeetika valdkonnas.

Eelmisel aastal oli Kanada kogukäibe poolest Eesti kaubavahetuspartnerite hulgas 19. kohal. Mullu importis Eesti Kanadast kaupu 166 miljoni krooni eest, eksport Kanadasse ulatus 2006 miljoni kroonini. Kaubavahetuse suur ülejääk tuleneb Euroopa Liidu standarditele mittevastavate mineraalsete kütuste ekspordist. Lisaks energiakandjatele müüb Eesti Kanadale masinaid ja seadmeid, loomseid tooteid ning valmistoidukaupasid ja jooke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles