Moskva: USA sanktsioonid on primitiivne kättemaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa välisministeerium mõistis täna hukka USA teate uute majandussanktsioonide kehtestamisest ja nimetas seda väljapressimiseks.

«Me ei tolereeri väljapressimist ja jätame endale õiguse võtta kasutusele vastumeetmed,» teatas Venemaa välisministeerium.

Moskva süüdistas USA-d «primitiivses katses maksta kätte fakti eest, et sündmused Ukrainas arenevad teisiti, kui näeb ette Washigtoni stsenaarium.» USA toetus lahinguid pidava Ukraina juhtkonnale on Venemaa teatel verevalamise provotseerimine.

Ühtlasi teatas Moskva, et USA sanktsioonidel ei saa mingit mõju olema. Washington otsustas Ukraina kriisi tõttu kehtestada lisasanktsioonid Venemaa energiahiidude Rosneft ja OA Novatek vastu.

President Vladimir Putin kommenteeris täna, et USA uued sanktsioonid Venemaa vastu kahjustavad tõsiselt kahe riigi vahelisi suhteid ja maksavad Ühendriikidele bumerangina kätte.

«Me oleme koduvalt öelnud, et Venemaaga sanktsioonide keeles rääkimine, ükskõik millises ulatuses, on kasutu,» teatas ministeerium. Washingtoni strateegia viib avalduse teatel aga paratamatu kibeda pettumuseni, sest pratamatult mõjutavad sanktsioonid koostööd mitmetes muudes valdkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles