Pevkur: purjutajad viiakse võimalusel pigem koju kainenema

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sise- ja regionaalminister Hanno Pevkur.
Sise- ja regionaalminister Hanno Pevkur. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sise-ja regionaalminister Hanno Pevkur ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et korrakaitseseaduse muudatus pole politsei tööd kergendanud ning väljakutsetele reageeritakse nii nagu varem.

Hanno Pevkuri sõnul läks tegelikult seaduse fookus hoopis inimeste häirimise peale ehk kui kedagi häirib kellegi avalikus kohas alkoholi tarbimine, tuleb sellest teatada. «Enne esimest juulit tarvitati ka ju avalikes kohtades alkoholi, kuigi see oli rangelt keelatud,» ütles minister. Pevkuri sõnul saavad nüüd need inimesed, kes asja kaine mõistusega võtavad, pikniku pidades näiteks veini juua ning teha seda karistust kartmata.

«Politsei käitumine on muutunud ainult nii palju, et nüüd viiakse inimene võimalusel koju kainenema mitte arestikambrisse,» ütles Pevkur. Kui purjutaja on suuteline politseile ütlema oma koduse aadressi, viiakse ta võimalusel koju. «Aga kindlasti ei ole see politsei kohustus,» lisas minister, kelle sõnul võib siiski öelda, et alates esimesest juulist on arestikambrite koormus seetõttu mõnevõrra vähenenud.

«Väljakutsetele reageeritakse samamoodi nagu varem nii et selles osas muutusi pole,» lisas minister. Pevkur ütles ka, et politsei fookus on tõsisematel rikkumistel ning kui kedagi häiritakse või kellegi tervis pannakse ohtu, reageerib politsei kindlasti.

Minister ütles, et ta kindlasti toetab nende omavalitsuste otsust, kes soovivad avalikus kohas alkoholi joomist seaduse piires reguleerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles