Nahkur-Tammiksaarest saab juhtiv riigiprokurör

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dilaila Nahkur-Tammiksaar
Dilaila Nahkur-Tammiksaar Foto: Peeter Langovits

Üle viie aasta Viru ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurörina töötanud Dilaila Nahkur-Tammiksaar asub ülejärgmisest nädalast tööle Tallinnas riigiprokuratuuris.


Milline saab olema Teie uus amet, millega tegelema hakkate?

Minust saab juhtiv riigiprokurör, kelle ülesanne on juhtida riigiprokuratuuri järelevalveosakonda. See osakond tegeleb prokuröride tegevuse üle järelevalvega nii kaebuste lahendamise kui ka üldkontrolli kaudu. Tegemist on sisuliselt prokuratuuri sisekontrolliga. 

Kas uus amet tähendab ka kolimist Tallinnasse?

Jah, kuid minu puhul pigem tagasikolimist.

Kui kaua töötasite Viru ringkonnaprokuratuuris ja mis ametitel?

Olin ringkonnaprokuratuuris viis ja pool aastat ja ainult juhtivprokurörina.

Kui kerge või raske see lahkumine on?

Kerge selle poolest, et kõik meie prokurörid teavad, mida nad tegema peavad ja töö sujub seetõttu tõrgeteta. Raske on seetõttu, et ei tea, mis ees ootab.

Kelle ettepanekul või miks Viru prokuratuuri jätate?

Peaprokurör tegi ettepaneku, sest on rahul minu senise tööga raskes piirkonnas ja soovib, et rakendaksin oma oskusi kogu prokuratuuris ning justiitsminister nimetas mind uude ametisse. Nii lihtne see ongi.

Palun meenutage tähelepanuväärsemaid seiku oma töös Virumaal, milliste saavutustega jäite väga rahule? Ja kas midagi ka kripeldama jäi?

Kripeldama jääb muidugi asjaolu, et ma ei suutnud ära hoida autoavariid 2006. aastal, mille tagajärjel kaotasime kaks toredat prokuröri.

Kõik ülejäänu on Virumaal vaid positiivne olnud. Tulles märtsis 2005 Virumaale tööle, olid esimesed kuriteod, millest mind teavitati sellised, et jahimees tappis emakaru, vallaametnik poos koera üles ja huligaan mõrvas kuus lehma. Seega tundus, et tegemist on pigem loomakaitseseltsiga, mitte aga prokuratuuriga.

Ajapikku aga selgus, et Virumaa on suhteliselt keeruline piirkond, kus pannakse toime jõhkraid isikuvastaseid kuritegusid, ametnike seas on palju korruptsiooni ja töötute inimeste suur hulk mõjutab masskuritegevust. Õnneks oleme kõigega enam-vähem hakkama saanud.

Eriti heameel on selle üle, et alaealiste kurjategijate kriminaalasjade menetluspikkus on esialgselt kahelt aastalt langenud neljale kuule, et kolmest kohalikust allilmategijast kaks on kohtu all ja oleme mõningal määral suutnud ohjeldada korruptsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles