Malaisia peaminister: ma olen šokeeritud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaisia peaminister Najib Razak.
Malaisia peaminister Najib Razak. Foto: SCANPIX

«Ma olen šokeeritud teadetest, et MH (Malaysian Airlinesi kood, toim) lennuk kukkus alla. Me alustame kohe uurimist,» teatas Twitteri vahendusel Malaysia peaminister Mohd Najib Tun Razak.

Ukraina valitsus on kinnitanud, et täna pärastlõunal kukkus Ida-Ukrainas Vene piiri ääres alla Malaysia Airlinesi reisilennuk. Kõiki praegustel andmetel umbes kümne kilomeetri kõrguselt õhust alla tulistatud lennukis viibinud inimesi – 280 reisijat ja 15 meeskonnaliiget – loetakse juba praegustes teadetes surnuks.

Lennuk startis kell 12.14 Amsterdamist ja oli teel Kuala Lumpurisse. Alla tulistati lennuk kell 16.20.

Ukraina veebiväljaande Kyiv Post väitel võttis Vene separatistide liider Igor Girkin (kasutab ka Strelkovi nime) vastutuse lennuki allatulistamise eest. «See lennuk tõmmati maha kusagil Torezi lähistel. Ta lebab Progressi kaevanduse taha. Me hoiatasime teid – ärge lennake meie taevas,» tsiteeris Kiievi väljaanne.

29. juunil väitsid isehakanud Donetski Rahvavabariigi esindajad, et vallutasid Ukraina sõjaväebaasi, kus oli Buk-tüüpi maa-õhk rakette. Buk võib lennata kuni 25 kilomeetri kõrgusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles