Ida-Ukraina separatistide liider kelkis lennuki allatulistamisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Strelkov.
Igor Strelkov. Foto: SCANPIX

Vaid pisut enne seda, kui maailma uudistesse jõudis teade Malaysia Airlinesi Boeing 777 allakukkumisest, kelkis Ida-Ukrainas vene separatiste juhtiv Igor Girkin, kes kasutab ka nime Strelkov, vene sotsiaalmeediaportaalis VKontakte lennuki allatulistamisega.

«Torezi läheduses tõmbasime me just maha lennuki, AN-26. See lebab kusagil Progressi kaevanduses. Me oleme hoiatanud meie õhuruumis lendamise eest. Meil on seda kinnitav video. Lind hukkus prügiauku. Elamupiirkonnad pihta ei saanud. Tsiviilisikud viga ei saanud,» teatas Girkin oma postituses.

AN-26 on Nõukogude liidus ehitatud kahemootoriline transpordilennuk, mida kasutab ka Ukraina sõjavägi. Torez on 80 000 elanikuga linn, mis jääb Donetskist 40 kilomeetrit itta. Girkini postituse juurde oli lisatud ka video mustast suitsupilvest.

Postitus oli üles riputatud kell 17.50 Moskva aja järgi, vaid pisut enne seda, kui uudistesse jõudis teade Malaisia lennufirma reisilennuki hukust Ida-Ukrainas, üsna samas piirkonnas.

Ukraina siseministeeriumi nõuniku Anton Heraštšenko teatel tulistati Amsterdamist Kuala Lumpurisse teel olnud lennuk alla maa-õhk tüüpi raketiga.

Nn Donetski rahvavabariigi isehakanud asepeaminister Andrei Purgin väitis Interfaxile, et neil pole relvi, millega kümne kilomeetri kõrgusel lendavaid lennukeid alla tulistada. Samas kelkisid needsamad Ida-Ukraina separatistid hiljuti ühe Ukraina sõjaväebaasi vallutamise ja sealt Buk-tüüpi maa-õhk rakettide saamisega. Buk-tüüpi rakett võib lennata kuni 25 kilomeetri kõrgusele ehk 2,5 korda kõrgemalegi kui tragöödiasse sattunud Malaisia lennuk.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles