Sada Malaisia lennukis hukkunut olid teel aidsikonverentsile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise aidsiühingu president Chris Beyrer annab Melbourne's intervjuusid keskuse ees, kus pidi ülehomme algama rahvusvaheline aidsikonverents.
Rahvusvahelise aidsiühingu president Chris Beyrer annab Melbourne's intervjuusid keskuse ees, kus pidi ülehomme algama rahvusvaheline aidsikonverents. Foto: SCANPIX

Sada inimest, kes eile õhtul Ukraina kohal allakukkunud reisilennukil olid, lendasid rahvusvahelisele aidsikonverentsile Austraalias.

Lennukis oli ka Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) ametnikke ning tuntud aidsiuurijaid ja nende perekonnaliikmeid, kes suundusid aidsi konverentsile, edastasid the Australian, the Star Observer, and the Age täna hommikul.

Eestlasi, vähemalt riigiasutustest, ei pidanud konverentsil osalema.

Organisatsioon UNAIDS on ÜRO programm, mis tegeleb HI-viiruse ja aidsi teemadega.

Väljaande Business Insider andmetel oli lennuõnnetuse ohvrite hulgas tuntud hollandlasest teadlane Joep Lange, kes varem töötas rahvusvahelise aidsi levikut jälgiva organisatsiooni juhina.

Lange hukkumist kinnitas Briti organisatsioon National AIDS Trust.

Eksperdid avaldasid täna kaastunnet ja austust hukkunud kolleegidele (vaata videot all).

Twitteris teatati ka WHO Global TB Program (tuberkuloosi vastu võitlemise programm) esindaja Glenn Thomase hukkumisest.

Hollandi endine Euroopa Parlamendi saadik Lousewies van der Laan edastas sotsiaalmeedias, et hukkus ka tuntud hollandlane Pim de Kuijer, kes samuti tegeles aidsiküsimustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles