Mikser: lääneriigid peavad sundima Kremlit terroristide toetamist lõpetama

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Toomas Tatar / Postimees

Kaitseminister Sven Mikseri sõnul on Kagu-Ukrainas valitseva äärmiselt ebastabiilse olukorra tekitanud Vladimir Putini agressiivne poliitika ning Kremli toetatud ja relvastatud terroristid, mistõttu peavad lääneriigid kasutama kõiki meetmeid, et sundida Kremlit terroristide toetamist lõpetama.

Mikser märkis, et eile Malaisia reisilennukiga toimunud traagiline õnnetus, kus hukkus ligi 300 inimest, peab jääma rahvusvahelise tähelepanu alla seni, kuni lennuki allakukkumise asjaolud on välja selgitatud. Lennuõnnetuse uurimine peab tema sõnul olema rahvusvaheline ja sõltumatu, et välistada erapoolikuid hinnanguid.

«Praegu teadaoleva info põhjal on veel vara teha lõplikke järeldusi toimunu sisu ja vastutajate osas, kuid enam ei saa keegi öelda, et praegu toimuv puudutab otseselt vaid Ukrainat ja Venemaad, vaid sealne olukord kujutab endast selget julgeolekuohtu kogu Euroopale,» ütles ta ministeeriumi pressiesindaja vahendusel Postimehele.

Samas on Mikseri sõnul selge, et Kagu-Ukrainas valitseva äärmiselt ebastabiilse olukorra on tekitanud Putini agressiivne poliitika ning Kremli poolt toetatud ja relvastatud terroristid. «Seetõttu peavad lääneriigid kasutama kõiki meetmeid, et sundida Kremlit lõpetama terroristide toetamine, mille tagajärjel hukub iga päev kümneid ja sadu inimesi,» märkis ta.

Ühtlasi avaldas Mikser kaastunnet nii Hollandi ja Malaisia valitsusele kui kõikidele teistele katastroofis oma kodanikke kaotanud riikidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles