Akadeemik: füsioterapeutide väljavaated tööturul on head

Madis Järvekülg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Füsioteraapia. Foto on illustreeriv.
Füsioteraapia. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nii praktiku kui ka akadeemiku hinnangul on füsioteraapia eriala õpilaste väljavaated tööturul head, sest tulevikus võivad füsioterapeudid tööd saada ka perearstikeskustes.

Tartu Ülikoolis oli bakalaureuseõppesse sel aastal kõige tihedam konkurss füsioteraapia erialal. Seal kandideeris ühele kohale 11 noort.

Tartu Ülikooli füsioteraapia õppetooli juhataja Kadri Pillile ei tulnud selle eriala populaarsus üllatusena. «Loomulikult on see väga suur au, et me oleme jätkuvalt populaarsed. Kui vaadata mõne aasta tagust statistikat, siis oleme kogu aeg tipus olnud,» ütles ta.

«Neid inimesi on palju, kes füsioterapeudi teenust vajavad. Praegu ei ole aga esmatasandil, perearstikeskuste juures füsioterapeutide töökohti. Selles suunas töötatakse ja nagu ma aru saan, on need paari aasta jooksul loomisel,» rääkis Tartu Ülikooli kliinikumi ambulatoorse taastusravi osakonna juhataja Merle Rokk.

Kadri Pilli hinnangul on füsioteraapia tudengite väljavaated tööturul head. «Päris palju on kuulda seda, et haiglate ja polikliinikute juurde tehakse töökohti juurde ning ka eraettevõtlus on järjest populaarsemaks muutunud, tehakse ise oma kabinet,» ütles ta.

Füsioterapeudiks ihkav noor on Pilli sõnul tavaliselt ise sportlane. «Need, kes on noorteklassis ise sporti teinud, kas siis harrastus- või võistlussportlasena ja tulevad vaatega ikka spordifüsioteraapia poole,» selgitas ta ja lisas, et kandidaatide seas võib olla ka vigastatud sportlasi, kes on eelnevalt ise füsioteraapiaga kokku puutunud.

Siiani füsioteraapia õppekavas ettevõtlusaineid ei ole, aga tulevikus on ka see valdkond plaanis programmi lisada. «Erinevate ainete raames räägitakse ettevõtlusest juba praegu,» sõnas Pill.

Tartu Ülikooli kliinikumi ambulatoorse taastusravi osakonnas töötab füsioterapeudina umbes 20 inimest. «Võtsime just inimesi juurde päris palju, teise vahetusse. Meil on nüüd töö õhtul kella kaheksani,» ütles Merle Rokk.

Vaatamata sellele, et need ametikohad eeldasid töötamist neljast kaheksani, oli konkurents vabadele kohtadele Roki sõnul väga suur. Füsioterapeudi brutopalk on kliinikumis 1000 eurot.

Lisaks Tartu Ülikoolile õpetatakse füsioteraapiat ka Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles