BP alustab uut katset naftalekke peatamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko lahe ääres käib pidev võitlus naftareostusega
Mehhiko lahe ääres käib pidev võitlus naftareostusega Foto: SCANPIX

Energiakompanii BP peaks täna alustama uut katset Mehhiko lahes lekkiva naftajuhtme veelgi tihedamalt sulgemiseks, et vähendada merre voolava kütuse hulka.

See operatsioon nõuab aga praeguse kogumissüsteemi peatamist, kuni uus on kohal ja vahepeal voolab nafta takistusteta merre.

«Ma kiitsin selle plaani heaks, sest naftakogumise võime kasvab uute abinõudega palju suuremaks kui praegune,» selgitas ettevõtmist USA valitsuse naftalekke vastu võitlemise juht admiral Thad Allen. Lisaks uuele lekkiva kaevu kattesüsteemile võetakse kasutusele uusi kogumislaevu.

Kogu infrastruktuuri paigaldamine algab küll peatselt, kuid see saab lõplikult valmis alles järgmisel nädalal. Kui kõik läheb plaanipäraselt, suudab uus naftakogumise süsteem kinni püüda peaaegu kogu lekkiva kütuse ja suunata selle naftatöötluslaevadesse.

20. aprillil plahvatanud naftapuurkaevust on praeguseks merre voolanud kaks kuni neli miljonit barrelit naftat. Püsivat lahendust lekkele ei tule aga enne, kui valmis saab üks kahest uuest puurkaevust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles