Suursaadik Eestis: Malaisia lennuki allakukkumine on Hollandi suurimaid lennuõnnetusi

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi suursaadik Eestis Jos Schellaars ütles, et eile õhtul toodi saatkonna ette lilli ja küünlaid. Tänaseks olid neist järel vaid üksikud roosid ja küünal.
Hollandi suursaadik Eestis Jos Schellaars ütles, et eile õhtul toodi saatkonna ette lilli ja küünlaid. Tänaseks olid neist järel vaid üksikud roosid ja küünal. Foto: Erik Prozes / Postimees

Hollandi suursaadik Eestis Jos Schellaars ütles Postimehele, et eile toimunud õnnetus oli Hollandi ajaloo suurimaid, ka Eestis avaldati hollandlastele saatkonna ees kaastunnet.

«Terve riik on šokis,» ütles Schellaars Postimehele.

Hukkunute arv aga aina kasvab.

Veel täna hommikul ei olnud 41 Malaisia lennuki pardal olnud inimeste rahvust teada. Nüüdseks on aga selgunud, et umbes pooled neist olid hollandlased. Hollandi meedia teatel on praeguseks hukkunute arv tõusnud 173ni.

Holland saadab suursaadiku sõnul konsulaarmeeskonna Kiievisse ning püüab siseneda õnnetuspaigale.

Schellaars ütles, et eile õhtul jäeti lilli Tallinna vanalinnas oleva saatkonna ette. «See on päris märkimisväärne,» kirjeldas vaatepilti Schellaars. Jäetud oli nii lilli kui küünlaid.

Täna keskpäevaks oli neist järel aga vaid kolm roosi ja üks küünal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles