Laaneots: separatistid lasid Malaisia lennuki alla ilmselt IL-76 pähe

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Laaneots
Ants Laaneots Foto: Margus Ansu / Postimees

Malaisia lennuki katastroofi arenguid jälginud erukindral Ants Laaneots ütles intervjuus «Aktuaalsele kaamerale», et ilmselt tulistasid separatistid reisilennuki alla Ukraina sõjaväetranspordi lennuki IL-76 pähe.

Laaneotsa sõnul on praeguseks selgunud, et lennuk tulistati alla Vene keskmaa õhutõrjekompleksiga BUK-M, mille venelased olid üle andnud separatistidele, kes lasid Malaysia Airlines'i Boeing 777 alla Ukraina sõjaväetranspordi lennuki IL-76 pähe.

Tema sõnul tuleb see välja Ukraina sõjaväeluure lindistatud kõnelustest separatistide komandöri ja tema ülemuse vahel, millest selgub ka, et separatistidele endile tuli üllatusena, et lennuk osutus tsiviillennukiks. «Ja nad mõistavad väga hästi, et sellest tuleb suur pahandus,» vahendas ERRi uudisteportaal Laaneotsa sõnu.

Laaneots märkis intervjuus, et separatistidele anti kiiresti käsk üles otsida lennuki mustad kastid ja toimetada need üle Vene piiri ning nüüd teeb Kreml kõik, et juhtunu kinni mätsida või kui võimalik, siis ajada ukrainlaste kaela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles