Venemaa eitas Malaisia reisilennuki allatulistamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa pole seotud eile Ida-Ukrainas toimunud lennukatastroofiga, kinnitas Vene kaitseministeeriumi esindaja Aleksei Komarov täna.

«17. juulil ei töötanud Vene õhukaitseseadmed antud regioonis. Vene õhuvägede lennukid ei lennanud Venemaa regioonides, mis piirnevad Donestki regiooniga. Andmed on täielikult kontrollitud,» ütles Komarov.

«Me tahaksime pöörata teie tähelepanu faktile, et Boeing 777 lendas tsoonis, mida ei kontrolli Vene õhuvägi, vaid tegu on Ukraina õhuruumiga, mida kontrollib selle õhutranspordi organisatsioon,» lisas Komarov. «Me kutsume rahvusvahelist kogukonda antud katastroofi põhjalikult ja avatult uurima.»

Venemaa kaitseministeerium lisas, et reisilennuki allakukkumise koht jääb Ukraina sõjaväe kahe suure lennukaugusega (S-200) ja kolme keskmise lennukaugusega õhutõrjerakettide (Buk-M1) patarei laskeulatusse.

Malaisia lennuki katastroofi arenguid jälginud erukindral Ants Laaneots ütles intervjuus «Aktuaalsele kaamerale», et lennuk tulistati alla Vene keskmaa õhutõrjekompleksiga BUK-M ning arvatavasti arvasid separatistid, et tegu on Ukraina sõjaväetranspordi lennuki IL-76.

Ida-Ukrainas kukkus eile alla Amsterdamist Kuala Lumpurisse teel olnud Malaisia lennufirma reisilennuk Boeing 777, mille pardal viibinud 298 inimest said kõik surma. Kiiev ja separatistid süüdistavad teineteist lennuki allatulistamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles