OSCE vaatlejad võivad asendada Gruusias Vene rahutagajaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene rahuvalvajad Gruusia ja Lõuna-Osseetia piiril.
Vene rahuvalvajad Gruusia ja Lõuna-Osseetia piiril. Foto: AFP / Scanpix

Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy jõudis Vene presidendi Dmitri Medvedeviga kokkuleppele, et separatistliku Lõuna-Osseetiaga piirnevas niinimetatud puhvertsoonis patrullivad Vene üksused asendatakse OSCE-juhitava missiooniga, teatas täna Prantsuse presidendi kantselei.

Kremli pressiesindaja kinnitusel ei rääkinud Medvedev telefonivestluses Sarkozyga plaanidest Vene rahutagajate väljavahetamise kohta.

«President Medvedev kinnitas vaid Venemaa valmisolekut teha OSCE-ga piirkonnas koostööd,» kinnitas Kremli pressiesindaja veidi pärast Prantsuse poole avaldust. «Prantsuse ja Venemaa presidendi telefonivestluse ajal polnud juttu Venemaa rahuvalvajate väljavahetamisest puhvertsoonis.»

Sarkozy soovib, et Venemaa viiks oma väed välja ka Phothi ja Senaki linna ühendavalt maanteelt.

«President Sarkozy rõhutas Vene vägede võimalikult kiire lahkumise tähtsust Phothi ja Senaki ümbrusest,» öeldi Prantsusmaa ametlikus avalduses.

Phothi teetõkke juurde kogunes laupäeval meelt avaldama umbes tuhat grusiinlast, kes nõudsid venelaste kohest lahkumist.

«Niikaua, kui veel elus oleme, ei luba me neil siia jääda,» ütles 60-aastane Roland Silagava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles