Politsei kaotas rannalt leitud asjad

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Politsei- ja piirivalveamet käivitas sisejuurdluse, et selgitada, kuidas Tallinnas Russalka juures rannalt varastatud ja seejärel üles leitud riided uuesti kaduma läksid.

Segadust tekitanud sündmused said alguse eelmise nädala teisipäeval Tallinnas Russalka mälestusmärgi juures. «Läksin Russalka juurde ujuma ja kuna keegi ei saanud kaasa tulla, siis läksin üksi,» selgitas Janar, miks tema isiklikud asjad kaldal järelevalveta jäid. «Ujumas olin umbes 20 minutit, tulin tagasi ja kõik oli läinud,» rääkis ta.

Seejärel pöördus mees juhusliku mööduja poole, kes laenas talle telefoni, et helistada politseisse. «Politsei tuli kohale ja viis mind ka õnneks koju, sest mul polnud ju peale ujumispükste mitte midagi,» lausus Janar.

Kaks päeva hiljem äratas mehe kella nelja ajal öösel kõne politseist. «Mulle öeldi, et keegi oli rannast mõned mu asjad leidnud ning nad arvasid, et olin ujuma läinud,» ütles ta.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Andres Sanga sõnul võeti mehega ööl vastu eelmist reedet ühendust, et veenduda, kas temaga on kõik korras. Nimelt sai politsei öösel kella kolme paiku teate, et Russalka juurest on leitud särk, püksid ja jalatsid, kuid nende võimalikku omanikku polnud näha. «Eeldades, et keegi võib olla uppumisohus, läks sündmuskohale päästeameti komando,» ütles Sang.

Tema sõnul leiti rannal lebanud pükste taskust ühissõidukikaart, mille järgi tehti kindlaks riiete võimalik omanik, kellele helistati. «Tänu sellele sai selgeks, et riiete omanikuga on kõik korras ning ta ei vaja päästmist,» märkis Sang.

Pressiesindaja sõnul andis politsei juhtimiskeskuse töötaja mehele ühtlasi teada, et tema riided viiakse hoiule Ida politseijaoskonda, kust ta need kätte saab. «Paraku said juhtimiskeskuse ja sündmuskohal olnud politseinik üksteisest valesti aru ning politseinikud asju kaasa ei võtnud,» nentis ta.

Janar ütles, et läks Lasnamäel asuvasse politseijaoskonda nädala lõpus, mil selguski, et tema asju seal ei ole. Politsei palus mehelt küll vabandust, kuid ta ikkagi ei mõista, kuidas said tema asjad kaduma minna.

«Nad ütlesid mulle, et ma teeksin avalduse, et need asjad on kadunud, ja rohkem ei osanud nad midagi öelda,» lausus Janar. «Mind hämmastab see, et kui tavainimene teeb kas või näiteks liikluses midagi natuke valesti, siis ta saab täie rauaga, aga nüüd laiutab politsei lihtsalt käsi.»

Politsei- ja piirivalveamet alustas juhtunu asjaolude selgitamiseks sisejuurdluse. Kuna mehe asjad läksid kaotsi politsei tegevuse tõttu, võib mees taotleda ka tekkinud kahju hüvitamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles