Obama: rakett tulistati Ukraina separatistide territooriumilt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Barack Obama.
President Barack Obama. Foto: SCANPIX

Ukraina separatistide kontrolli all olevalt territooriumilt tulistatud rakett põhjustas Malaisia reisilennuki allakukkumise, ütles USA president Barack Obama reedel, kinnitades ka ühe Ühendriikide kodaniku hukkumist katastroofis.

Obama sõnul oli katastroof «äratus» neile Euroopa riikidele, kes on kahelnud sanktsioonide karmistamises Venemaa suhtes seoses Moskva rolliga Ukraina konfliktis.

USA liider nõudis, et Vene president Vladimir Putin astuks samme venemeelsete separatistide ohjeldamiseks Ukrainas, öeldes, et nood ei oleks olnud suutelised tabama 30 000 jala kõrgusel lendavat reisilennukit ilma Vene relvastuse ja väljaõppeta.

«Tõendid viitavad sellele, et lennuk tulistati alla pind-õhk raketiga, mis saadeti teele Ukraina territooriumilt piirkonnast, mida kontrollivad Venemaa toetatud separatistid,» ütles Obama.

Ta nõudis ka katastroofi erapooletut rahvusvahelist uurimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles