Kuressaare südalinn võib muutuda autovabaks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare kesklinn.
Kuressaare kesklinn. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Kuressaare linnakodanike aastatetagune idee autovabast kesklinnast võib olla üks uue linnavõimu peamisi suuri sihte ning näib, et selle kallal tehakse ka järjekindlat tööd.

Seda, et Kuressaare kesklinn – kusagilt Tallinna tänavalt Arensburgi hotelli Kitzbergi nurgani või kaugemalegi – võiks olla autovaba, on räägitud päris ammu ning paaril suvel paarkümmend aastat tagasi seda ka katsetati, kirjutas Meie Maa.

Kuressaare senised juhid on öelnud, et polevat võimalik liiklust ümber kesklinna suunata. Samas on Kuressaare südalinn on nii väike ning tee edasi viib vaid Sõrve poolsaare poole, nii et võiks küsida: miks peab Sõrve maantee kulgema läbi vanalinna?

Uus linnavalitsus on kohtunud südalinna, keskväljaku lähiste suuremate kinnistuomanikega ning läbirääkimiste tulemused on isegi lootustandvad. Kaubandus ei pea ilmtingimata kannatama, kui autod poele ligi ei pääse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles