Galerii ja video: Muhu Väina regati ööetapp pakkus rahuliku sõidu ja unustamatuid vaateid

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeva õhtul alustas Muhu Väina regati purjetajate seltskond jahtidega teele Pärnust Roomassaarde, et alustada pikka ööetappi.

Muhu Väina regati ööetapp oli ligi 69-84 miili pikk ning kiirematel jahtidel kestis sõit umbes 18 tundi, väiksemad aga said ilusat sõitu kauem nautida.

Postimehe pildistava reporteri võttis öösõiduks enda peale suur jaht Forte, mille meeskonda kuuluvad kapten Jaak Jõgi, Andres Haavel, Indrek Lepp, Margus Malv, Marko Nüüd, Tammo Otsasoo, Indrek Rajangu, Ando Raud, Jan Raudsepp, Priit Rebane, Veiko Sepp, Toomas Susi ja Kalev Vapper.

Meeleolukas ja rahulik ööetapp pakkus purjetajatele päikeselist ilma ja imelisi ning romantilisi öiseid vaateid. Sõitjad jäid puutumata vihmast ja tormist ning varahommikul sai nautida ka täieliku tuulevaikust, mis sundis kiiremaid jahte ootama teisi järele. See aga aitas nii mõnelgi jahil oma seisu parandada ja lõpuheitlus tuli igati põnev.

Pikk ööetapp kestis jaht Forte pardal ligi 18 tundi ja üsna unetult. Kui muidu pannakse pikematel sõitudel kindlalt paika, kes millal magab, siis sel korral saadi ärkvel olla päris pikalt ja vähe tukutud ka jahi tekil kallutades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles