Eesti kaitseväelased Kesk-Aafrika Vabariigis said operatsioonimedalid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaitseväe peastaap

Kesk-Aafrika Vabariigis teenivad Eesti kaitseväelased said eile pidulikul rivistusel Ucatexi baasis Banguis EUFOR RCA operatsioonimedalid.

Kesk-Aafrika Vabariigis paiknevaid Euroopa Liidu vägesid oli tervitama tulnud Euroopa Liidu sõjalise komitee esimees kindral Patrick de Rousiers, kes tänas üksusi panuse eest Euroopa Liidu operatsiooni Kesk-Aafrika Vabariigis ning tunnustas sõdureid nende pühendumise ja entusiasmi eest, teatas kaitseväe peastaap.

Samuti osalesid rivistusel ja jagasid operatsioonimedaleid Euroopa Liidu väekontingenti juhtiv Prantsusmaa kindralmajor Philippe Pontiès ja EUFORi Kesk-Aafrika vägede kohapealne ülem brigaadikindral Thierry Lion.

Eesti kaitseväelased teenivad Kesk-Aafrika Vabariigis alates mai algusest ning nende ülesanne on läbi viia julgestus- ja toetusoperatsioone, et vabastada Aafrika Liidu rahuvalvemissiooni ja Prantsuse üksuseid vahetute operatsioonide läbiviimiseks. Eesti kaitseväe jalaväerühma missioon Kesk-Aafrika Vabariigis kestab augusti lõpuni.

Euroopa Liidu sõjaline operatsioon Kesk-Aafrika Vabariigis peaks praeguste plaanide kohaselt kestma aasta lõpuni. Operatsioonil osalevad Prantsusmaa, Eesti, Hispaania, Holland, Luksemburg, Itaalia, Soome, Rumeenia, Poola, Saksamaa, Läti, Leedu, Ühendkuningriigid ja Gruusia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles