Paet: katastroofipaigal marodööritsemine on kuritegelik ja ebainimlik

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Liis Treimann / Postimees

Välisminister Urmas Paet mõistis täna teravalt hukka separatistide tegevuse Malaisia reisilennuki katastroofipaigal, öeldes, et piirkonna rüvetamine ja seal marodööritsemine on kuritegelik ja täiesti ebainimlik.

Paeti sõnul oleks elementaarne, et hukkunuid koheldaks väärikalt ning et katastroofiala oleks kohe piiratud selleks, et hukkunud identifitseerida ja säilitada katastroofi asitõendeid. Seda ei ole aga tehtud, nentis ta.

Selle asemel on Venemaa mahitatud niinimetatud relvastatud separatistid teinud Paeti sõnul kõik, et takistada ekspertide ja vaatlejate kiiret ligipääsu katastroofipaigale. «Lisaks on osa hukkunuid ära veetud, ülejäänud jäetud vedelema. Kõrvaldatud on asitõendeid ja hukkunute isiklikke asju. See kõik võimendab veelgi toimepandud kohutavat kuritegu, mis tappis 298 inimest,» ütles ta välisministeeriumi teatel.

Minister rõhutas, et katastroofis hukkunuid tuleb austada ja kohelda neid väärikalt. «Selleks tuleb kohe lubada kohapeale rahvusvahelised eksperdid ja kanda hoolt hukkunute eest ning lõpetada selle kohutava tragöödia kasutamine edasiseks väljapressimiseks Venemaa mahitatud niinimetatud separatistide poolt,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles