Moskva: meil on fotod Ukraina õhutõrjest katastroofipaigas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõjaväe Buk-raketisüsteemid juuli alguses Slovjanski lähistel.
Ukraina sõjaväe Buk-raketisüsteemid juuli alguses Slovjanski lähistel. Foto: SCANPIX

Venemaal on satelliitfotod Ukraina õhutõrjepositsioonidest piirkonnas, kus eelmisel neljapäeval kukkus alla Malaisia reisilennuk, ütles Vene relvajõudude kindralstaabi operatiivpeavalitsuse ülem kindralleitnant Andrei Kartopolov kaitseministeeriumi briifingul.

«Meil on olemas satelliitfotod teatud objektidest Ukraina kaguosas, kus asuvad Ukraina armee õhutõrjepositsioonid.  Esimesed kolm fotot on 14. juunist. Esimesel fotol on õhutõrjesüsteemi Buk raketiheitjad kaheksa kilomeetrit Luganskist loodes,» ütles Kartopolov.

Kartopolov teatas ka, et Venemaa palub USA-l jagada rahvusvahelise üldsusega satelliitfotosid, mis tehti Malaisia lennuki allakukkumispaigast katastroofi päeval.

«USA esindajate sõnul on neil olemas satelliidifotod, mis kinnitavad, et raketi tulistasid reisilennuki suunas välja Ida-Ukraina omakaitsejõud. Kuid keegi pole neid fotosid näinud,» ütles Kartopolov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles