Tänavu on uppunud juba 47 inimest

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaal Ahimäe karjääri kõrval on uppumise eest hoiatav silt.
Viljandimaal Ahimäe karjääri kõrval on uppumise eest hoiatav silt. Foto: Elmo Riig / Sakala

Suvine kuumus viib inimesed randadesse suplema, kuid purjus peaga ja tundmatus kohas vette hüppamine on oluliselt suurendanud uppumissurmade arvu - viimase paari päevaga on elu kaotanud veel viis inimest.

Kui eelmisel aastal oli uppunuid juuli lõpuks 38, siis sellel aastal on see arv juba poole juuli peal 47-le kerkinud ning tõeliselt kuumad ujumisilmad seisavad alles ees, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Päästeameti pressiesindaja Marek Simulmani sõnul uputakse valdavalt tiikidesse, karjääridesse ja kõikvõimalikesse muudesse mitteametlikesse ujumiskohadesse, kus pea ees vette hüpatakse.

Kuigi rannavalvuritega piirkondades on ohutum ujuda, ei saa siiski iga veekogu äärde kedagi valvama panna ning päästeamet kutsub veelkord inimesi üles jälgima elementaarseid ohutuse reegleid, kui ujuma minnakse.

Reedel leiti Harjumaalt ja Lääne-Virumaalt karjääridest kaks uppunut, laupäeval toodi Tartumaal siseveekogudest kaldale samuti kaks uppunut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles