Ukraina: kõik MH17 surnukehad viiakse Harkivisse ja sealt Hollandisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina päästetöötajad otsivad õnnetuspaigal endiselt surnukehi.
Ukraina päästetöötajad otsivad õnnetuspaigal endiselt surnukehi. Foto: SCANPIX

Kõik Ukraina lennukatastroofi ohvrite surnukehad on pandud külmutusvagunitesse ning viiakse rongiga Ukraina idaossa Harkivisse, teatas täna asepeaminister Volodõmõr Groisman.

«Kõik surnukehad on laaditud erirongi külmutusvagunitesse ning me ootame, et pärast kella 19  läheb rong liikvele Harkivisse,» ütles Grosiman pressikonverentsil. Ta kinnitas, et ollakse valmis kõikide surnukehade edasi Hollandisse toimetamiseks. Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk teatas, et rahvusvahelist juurdlust peaks juhtima katastroofis enim kannatanud riik - Holland.

Ukraina võimude teatel on leitud 282 surnukeha. 

Hollandi prokuratuur avas täna Malaisia lennuki huku eeluurimise - katastroofis hukkus 193 Hollandi kodanikku ning Hollandi seaduse kohaselt võib Holland võtta sõjakuritegudes kahtlustavaid vastutusele ka siis, kui väidetavad kuriteod sooritati välisriigis tingimusel, et vähemalt üks ohver on hollandlane.

«Prokuratuuri töötaja Thijs Berger viibib hetkel Kiievis,» ütles prokuratuuri esindaja Wim de Bruin.

Täna surnukehi uurimas käinud Hollandi kriminalistide sõnul hoitakse neid Torezi raudteejaamas külmutusvagunites normaalsetes säilitustingimustes. Vagunite avamise järel nende ümber levinud laibalehk andis pealtnägijatele alust spekulatsioonideks, et külmutusseadmed ei olegi tegelikult sisse lülitatud.

Seni on sepratistid takistanud rongidel lahkumist, ent rahvusvaheliste vaatlejate saabumine annab lootust, et ehk lubatakse neil lõpuks lahkuda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles