Malaisia peaminister: separatistid lubasid lennuki mustad kastid meile anda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaisia peaminister Najib Razak.
Malaisia peaminister Najib Razak. Foto: SCANPIX

Malaisia peaminister Najib Razak teatas, et Ukraina venemeelsed separatistid on lubanud anda lennu MH17 mustad kastid üle Ukrainas viibivatele Malaisia uurijatele. 

Najib kordas ka Ukraina ametivõimude kinnitust, et Torezis rongidesse paigutatud seni leitud 282 inimese maised jäänused viiakse rongiga Harkivisse ning seal antakse need üle Hollandi uurijatele, kes lennutavad need Amsterdami.

Najib teatas ka, et separatistide liidri Aleksander Borodaiga õnnestus täna kokkuleppele jõuda ning mässulised lubasid tagada sõltumatutele välisekspertidele turvalise ligipääsu katastroofipaigale.

Ei ole siiski selge, kas kõikidest neist kokkulepetest Ukrainas koha peal ka reaalselt kinni peetakse. Uudisteagentuuri AP teatel asus rong surnukehadega Torezist juba liikvele, ent praegu pole teada, kas sel ka tõepoolest Harkivisse õnnestub minna.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles