Moskva nõuab Balti palgasõdurite osaluse uurimist Ukraina konfliktis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Azovi pataljoni astunud vabatahtlik juunis enne Ida-Ukrainasse suundumist.
Azovi pataljoni astunud vabatahtlik juunis enne Ida-Ukrainasse suundumist. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Venemaa nõudis mitmetelt Euroopa riikidelt, sealhulgas Balti riikidelt juurdlust nende kodanike väidetavast osalemisest lahingutegevuses Ukraina idaosas valitsusvägede poolel, teatas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Venemaa välisministeerium teatas, et suhtub sügava murega Itaalia ajalehes Il Giornale ilmunud artiklisse, milles kirjutatakse mitmete Euroopa riikide, sealhulgas Rootsi, Soome, Baltimaade ja Prantsuse palgasõdurite osalemisest lahingutes pataljoni Azov koosseisus, vahendas Interfax.

Moskva väitel rahastab seda pataljoni oligarh ja Dnepropetrovski kuberner Igor Kolomoiski.

Välisministeerium hoiatas, et kui artiklis avaldatu vastab tõele, «on see uus kinnitus võõrväelaste osalemisest Ukraina-siseses konfliktis, millel puudub rahvusvaheline iseloom».

Moskva nõudis nimetatud riikide võimudelt, et viidaks läbi põhjalik juurdlus ning mõistetaks palgasõdurite kasutamine Ukraina idaosas hukka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles