Uppunud laeva üks meeskonnaliige on endiselt leidmata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Reedel koos kahe pardal olnud mehega Hiiumaa lähedal uppunud laeva üks meeskonnaliige on endiselt leidmata, teise laip leiti laupäeva hommikul.

«Laupäeva õhtul kell 19.35 lõpetasime otsingud tuukritega,» ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Hedy Tammeleht BNS-ile. Tema sõnul võeti vastu otsus, et otsinguid jätkab piirkonnas patrulliv piirivalvelaev, kuid aktiivsed otsingud tuukritega lõpetatakse. «Tulemusteta sai läbi otsitud küllalt suur territoorium.»

Uppunud laev on Tammelehe sõnul endiselt vee all, kuid reostusohtu piirkonnas ei ole. Laeva uppumise põhjusi uurib veeteede amet.

Kuressaare merevalvekeskus sai reedel kell 14.30 hädasignaali Saaremaa ja Hiiumaa vahelisel alal. Sündmuskohale saadeti Kärdla kordoni toimkond, kes alustas kaatriga otsinguid.

Kella 18 ajal teatas sadama kapten Lääne prefektuuri juhtimiskeskusele, et Triigi sadamas oli hommikul vara merele läinud 16,5 meetri pikkune furtsellaaria kogumise alus, mis ei olnud tagasi pöördunud. Aluse pardal oli kaks meesterahvast.

Kell 18.30 avastas piirivalvekaatri meeskond diislikütte reostusjälje ning otsitava aluse asukoha. Sündmuskohale suundus helikopter ning Kuressaare kordoni toimkond, kes alustasid aluse meeskonnaliikmete otsingutega merel ning rannikul. Diislikütte reostsujälg keskkonnale ohtu ei kujutanud.

Reede õhtul suudeti küll tuvastada arvatav laeva asupaik meres, kuid inimeste otsingud tulemust ei andnud.

Tuukrid alustasid laupäeva hommikul inimeste otsinguid ning kella 10.30 paiku leitigi üks pardal olnud meestest uppununa.

Õnnetuspaik on Saaremaa rannakülast 1, 8 meremiili põhja suunas ning sügavus antud kohas on pea seitse meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles