Eesti politseinike jaoks möödus Positivus rahulikult

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti politseinik Positivuse festival.
Läti politseinik Positivuse festival. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Nädala lõpus muusikafestivalil Positivus Läti kolleege abistanud politseiametnike jaoks möödus üritus üldjoontes rahulikult ja peamiselt osutati abi tõlkimisel.

«Lõunanaabrite juures tööl olime koos kolleegiga kahel päeval ning meie ülesandeks oli eelkõige Eestist pärit festivalikülalistega tegelemine, et vähendada võimalikku keelebarjääri. Kõigi üleastumistega tegelesid kolleegid Läti politseist ikkagi vastavalt oma riigis kehtivatele seadustele. Kahe Eesti politseiniku roll oli olla nii-öelda kontaktisikuks,» selgitas BNSile Pärnu konstaablijaoskonna piirkonnavanem Maksim Korzin.

Korzini sõnul avastasid kõik eestimaalastega seotud rikkumised territooriumi sisepääsu turvamehed. Nelja juhtumi puhul oli tegemist narkootilise aine omamisega. Läti politseinike sõnul ootab ühte 28-aastast Eesti päritolu meest kriminaalsüüdistus, sest tema juurest leiti suuremas koguses ehk kolm pakki rohelist ainet. Teised kinnipeetud pääsevad tõenäoliselt halduskaristustega.

Samuti tegelesid Eesti korrakaitsjad avariiga, kus ühe osapoole auto kandis Eesti registreerimisnumbrit. Ka oli vaja tegeleda ühe Eestist pärit valesti pargitud sõiduautoga.

Lisaks vajas tõlkeabi üks joobes naisterahvas, kellele kiirabi abi osutas. Korrakaitsjatel tuli tegeleda ka ühe kannatanuga, kellele oli müüdud võltsitud pilet

«Üldmulje festivalist oli nimelegi kohaselt positiivne ja valdav enamus festivalikülalistest nautis muusikaüritust ning käitus sõbralikult,» lisas Korzin.

Lätis Salacgrīvas toimuvat muusikafestivali Positivus külastas tänavu üle 25 000 inimese. Läti riigipolitsei märkis, et avaliku korra ja turvalisuse seisukohast möödus Positivus seekord rahulikult.

Baltimaade suurim muusikafestival Positivus toimus tänavu 18.-20. juulini ning oli arvult juba kaheksas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles