Austraalia: Ukraina katastroofipaika peaksid kontrollima kannatanud riigid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsed separatistid Donetski lähistel.
Venemeelsed separatistid Donetski lähistel. Foto: SCANPIX

Austraalia peaminister Tony Abbott leiab, et Malaisia lennuki allakukkumispaiga turvamise peaksid võtma enda kätte riigid, kes on katastroofis enim kannatanud.

Abbot nimetas täna lennuki allatulistamises enim kannatanud riikidena Malaisiat, Hollandit ja Austraaliat, kuid ei öelnud, kas Canberra on valmis saatma Ida-Ukrainasse oma vägesid või politseijõude, kes turvaksid hukupaika sõltumatute uurijate tarvis. Peaminister lisas, et valitsusjuhid alles arutavad võimalikke julgeolekukorraldusi.

Kuigi ÜRO Julgeolekunõukogu toetas esmaspäeval ühehäälselt Austraalia resolutsioonieelnõu, mis nõudis, et katastroofipaika kontrollivad venemeelsed mässulised hoiduksid asitõendite rikkumisest, ütles Abbott täna, et õnnetuspaigal pole kord endiselt tagatud.

Malaysia Airlinesi lennukiga aset leidnud katastroofis hukkusid kõik pardal olnud 298 inimest, ohvrite seas on 28 austraallast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles