Algatajad valisid loodavale Vabaerakonnale logo

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakonna logo
Vabaerakonna logo Foto: Vabaerakonna algatusrühm

Vabaerakonna algatusrühm kinnitas nädalavahetusel peetud suvepäevadel loodava erakonna logo, kus on kujutatud valget karikakart.

Algatusrühma kuuluva Külliki Kübarsepa sõnul korraldati partei sümboli leidmiseks konkurss ning õige logoni jõudmine võttis aega mitu kuud. «Konkursile saabunud tööde hulgas ei olnud küll kohe seda õiget, aga kui üks autor Egon Erkmann võttis tuunida teise autori Janar Sinivälja algse idee, siis jõudsime just parima tulemuseni,» lausus ta algatusrühma teatel.

Erkmann ütles pressiteates, et Eesti on kui lill: kui tema eest hoolitseda, siis ta õitseb, ning kui jätta hoolitsemata, siis närbub. Rahvapärimuses on karikakar tema sõnul armastuse lill. «Me saame alati küsida, kas me kodanikena armastame oma riiki, aga ka vastupidi – kas riik hoolib meist, oma kodanikest,» ütles ta.

Samuti näeb Erkmann logol seost Juhan Liivi 1910. aastal kirjutatud luuletusega «Ma lillesideme võtaks». «Minu jaoks kangastus see luuletus sümbolit läbi töötades väga tugevalt. Sellepärast me ütlemegi «karikakra logo» ehk «lillesideme Eesti»,» lisas ta.

Vabaerakonna algatajad plaanivad partei registreerida lähiajal ning osaleda uue erakonnaga märtsis toimuvatel riigikogu valimistel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles