Valgamaal hukkus teelt välja sõitnud autos mees

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lõuna prefektuur

Valgamaal Tõlliste vallas sattus täna varahommikul raskesse liiklusõnnetusse purjus mehe juhitud auto, kus viibinud viiest inimesest üks hukkus.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja sõnul juhtus õnnetus kella 3.45 ajal, kui Audi A8ga Valgast Tartu poole liikunud 26-aastane mees kaotas esialgsetel andmetel sirgel teelõigul oma masina üle kontrolli ja sõitis autoga paremale poole teepervele, kus põrkas vastu metallist teepiiret.

Sõiduk rullus kokkupõrke järel mitmeid kordi üle katuse ning peatus alles teekraavis. Avariisse sattunud sõiduautos viibis kokku viis noort meest, teatas prefektuur.

Politsei selgitas, et sõiduauto roolis oli 26-aastane alkoholi tarvitanud Raiko, kellega koos viibisid sõidukis 27-aastane Mario, 23-aastane Andre, 23-aastane Mart ja 21-aastane Timo. Turvavööga olid kinnitatud vaid juht ja kõrvalistmel reisinud Mario, tagaistmel viibinud mehed turvavööd ei kasutanud.

Liiklusõnnetuses hukkus katusele rullunud sõiduautos taga keskel istunud 21-aastane Timo, kes paiskus osaliselt masina katuseluugist välja. Teised sõidukis viibinud noormehed vigastada ei saanud ning meedikute abi ei vajanud.

Lisaks juhile olid alkoholi tarvitanud ka kaks sõidukis viibinud kaasreisijat ning ainult üks tagaistmel viibinud noormees oli kaine. Hukkunud mehe võimaliku joobe tuvastab ekspertiis.

Politseinike kinnitusel olid ka Audi rehvid ülemäära kulunud ega vastanud kehtestatud nõuetele.

Joobes juhi kõrval omas juhtimisõigust autos ainsana kainena viibinud Mart, kuid mingil seletamatult põhjusel tema roolis ei olnud, märkis prefektuur.

Valga patrullteenistuse vanemliiklusametnik Kaimar Karm ütles, et kuigi juhtumi täpsemad asjaolud on veel selgitamisel, jääb praegu arusaamatuks, miks sõidutas noorteseltskonda just joobes juht, kuigi sõiduautos viibis ka täiesti kaine ja juhtimisõigust omav noormees.

Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud selguvad kriminaalmenetluse käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles