Rong lennukatastroofi ohvrite surnukehadega jõudis Harkivisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukatastroofi ohvrite surnukehi vedav rong jõudis Harkivisse.
Lennukatastroofi ohvrite surnukehi vedav rong jõudis Harkivisse. Foto: SCANPIX

Ukraina idaosas aset leidnud lennukatastroofi ohvrite surnukehi transportiv erirong jõudis täna kell 11:20 Harkivisse Balašovka jaama, teatas uudisteportaal UNIAN.

UNIANi teatel viiakse külmutusvagunid surnukehadega edasi Malõševi nimelise tehase territooriumile, kuhu pääseb eraldi raudteeharu pidi ning seal tegelevad nendega juba eksperdid. Vaguneid valvavad Ukraina korrakaitsjad.

Esialgu teatas Ukraina kriisiinfo keskus, et surnukehade tuvastamisega hakatakse tegelema Harkivis, kus seatakse sisse vastav keskus, ent nüüdseks on otsustatud, et kõik surnukehad viiakse Hollandisse.

Interfaxiga rääkinud kriisikeskusega seotud isiku teatel asus Torezist kõigepealt Donetskisse suundunud rong Harkivi suunas teele öösel kell 3.10 ning kuna rong oli raudteeprobleemide tõttu sunnitud kasutama kõrvalteid, kardeti, et see jõuab kohale alles õhtul viie-kuue paiku.

Niinimetatud Donetski rahvavabariigi esindajate teatel sõitis koos rongiga 16 spetsialisti, kelle hulgas on nii Hollandi ja Malaisia kui Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni esindajad.

Separatistid andsid täna lennuki mustad kastid üle Malaisia esindajatele ning lubasid tagada uurijate turvalisuse katastroofipiirkonnas. Austraalia peaminister Tony Abbott teatas täna, et sellegi poolest ei ole kindel, et uurijad rahulikult tegutseda saavad ning Hrabove küla lähistel põldudele laiali pillutatud asitõenditega on käidud ümber äärmiselt hoolimatult.

Amsterdamist Kuala Lumpurisse teel olnud Malaysia Airlinesi lennuk kukkus alla neljapäeval, 17. juulil ning pudenes juba õhus tükkideks. Kõik selle pardal olnud 298 inimest hukkusid. 

Kõige enam oli hukkunute seas Hollandi kodanikke – 189 – ning Ukraina on avaldanud soovi, et uurimist juhiks just Holland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles