Üle 100 kilogrammi hašišit Eestisse toonud mees sai pika vangistuse

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hašiš
Hašiš Foto: SCANPIX

Viru maakohus mõistis reedel pika vanglakaristuse mehele, kes tõi mullu autoga Euroopast Eestisse üle 100 kilogrammi hašišit.

Kohus tunnistas 40-aastase Nikolai Šmeljovi süüdi narkootilise aine suures ebaseaduslikus sisseveos ja narkootilise aine suures kohuses ebaseaduslikus käitlemises ning mõistis talle karistuseks 11 aastat vangistust.

Kohus luges karistuse kandmise alguseks mullu 16. juuli, kui maksu- ja tolliameti töötajad ta kinni pidasid, teatas Viru maakohtu pressiesindaja.

Menetluskulude katteks peab Šmeljov tasuma 24 300 eurot, samuti konfiskeeris kohus talt uimastite veoks kasutatud BMW sõiduauto.

Süüdistuse järgi leppis Šmeljov eelmisel aastal teise isikuga kokku, et sõidab autoga Eestist Hispaaniasse ja võtab uurimise käigus tuvastamata riigis tundmatult isikult vastu 107,52 kilogrammi hašišit väärtusega ligi 750 000 eurot. Mees peitis hašiši autosse ja toimetas selle Läti kaudu Eestisse.

Maksu- ja tolliameti ametnikud pidasid Šmeljovi BMW mullu 16. juulil Ida-Virumaal Kalmakülas kinni ning leidsid autosse erinevatesse kohtadesse peidetuna 107,52  kilogrammi hašišit.

Kohtumenetluse pooled saavad reedese otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles