Paet: uudis Balti palgasõduritest Ukrainas on osa propagandasõjast

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Toomas Tatar / Postimees

Välisminister Urmas Paeti sõnul on uudis Balti riikide palgasõdurite väidetavast osalemisest Ida-Ukrainas lahingutegevuses järjekordne alatu element propagandasõjas.

«Igasugust mõttetut jampsi ei ole üldse mõtet kommenteerida,» ütles Paet Postimehele.

Tema sõnul ei ole mõtet hakata arutlema teemal, millisel viisil jõudis uudis Balti palgasõduritest Itaalia ajalehe Il Giornale veergudele. «Igaüks võib ju välja mõelda mida iganes. Fantaasial ei ole ju teatavasti piire,» lausus Paet.

Soome välisminister Erkki Tuomioja ütles täna uudisteagentuurile STT, et Soome ei kavatse anda Venemaale mingeid selgitusi väidetavate Soome vabatahtlike osalemise kohta Ida-Ukraina konfliktis. Väliministri sõnul ei te Soome sellistest isikutest midagi ja taolised väited ei mõjuta mingil moel Soome positsiooni.

Venemaa välisministeerium nõudis eile oma kodulehele üles pandud teates, et nõuab mitmetelt Euroopa riikidelt, sealhulgas Balti riikidelt juurdlust nende kodanike väidetavast osalemisest lahingutegevuses Ukraina idaosas valitsusvägede poolel.

Venemaa välisministeerium viitas oma teates Itaalia ajalehele Il Giornale ilmunud artiklile, mille väitel osalevad Azovi vabatahtlike pataljoni koosseisus Ida-Ukrainas separatistide vastases lahingutegevuses mitme Euroopa riigi palgasõdurid. Teiste seas sõdivad Itaalia ajalehe andmetel Ida-Ukrainas Rootsi, Soome, Balti riikide ja Prantsusmaa palgasõdurid.

Venemaa välisministeerium nõudis, et nimetatud riikide võimud viiksid läbi põhjaliku uurimise Milanos ilmuva Il Giornale väidete kontrollimiseks.

Kaitsepolitseil ei ole andmeid, et Eestist pärit palgasõdurid oleks läinud Ida-Ukrainasse separatistidega võitlema. «Kaitsepolitseil selliseid andmeid ei ole. Mis puudutab teistest Euroopa riikidest pärit palgasõdurite sõdimist Ukrainas, selle kohta oskavad vastata teiste riikide pädevad asutused,» ütles kaitsepolitsei pressiesindaja täna Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles