Briti rahvasaadik: kui ma elaksin Gazas, kas ma tulistaksin raketi? Ilmselt jah

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõni aeg tagasi Gazast tulisatud raketi tõttu purustatud hoone Sderoti linnas Iisraelis.
Mõni aeg tagasi Gazast tulisatud raketi tõttu purustatud hoone Sderoti linnas Iisraelis. Foto: SCANPIX

Briti parlamendisaadiku David Wardi Gaza konflikti puudutav postitus mikroblogivõrgustikus Twitter pälvis kriitikat.

«Suur küsimus on – kui ma elaksin Gazas, kas ma tulistaksin raketi? Ilmselt jah,» kirjutas valitsuskoalitsiooni kuuluva liberaaldemokraatliku erakonna liige Ward oma kontol.

Wardi säutsu mõistis hukka ka tema asepeaministrist koduerakonna liider Nick Clegg. «Me mõistame David Wardi kommentaarid täielikult hukka, need ei esindaja liberaaldemokraatliku erakonda,» ütles Clegg. «Erakond võtab seda küsimust väga tõsiselt ning käsitleb seda distsipliiniküsimusena.»

Osa kriitikuid kutsus Cleggi üles Wardi erakonnast välja viskama. Seejuures on Wardi kommentaarid ka varem tähelepanu pälvinud. Näiteks oli ta ajutiselt erakonna tööst kõrvaldatud oma seisukohavõttude tõttu juudiriigi kohta.

Alates Iisraeli sõjalise kampaania algusest 8. juulil on Gazas surma saanud 630 palestiinlast, iisraellasi on surma saanud vähemalt 29.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles