Peaministri julgeolekunõunikuna hakkab tööle Kadri Peeters

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Peeters.
Kadri Peeters. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Alates augustist alustab peaminister Taavi Rõivase julgeolekunõunikuna tööd Kadri Peeters, kes hetkel töötab NATO rahvusvahelises sekretariaadis kaitsepoliitika- ja planeerimise divisjonis kaitsepoliitikat puudutavate küsimustega.

«Tegemist on olulise ametikohaga, mis annab võimaluse aidata kaasa sellele, et meie riigi julgeolek oleks paremini tagatud,» ütles Kadri Peeters oma otsust kommenteerides.

Peeters on töötanud aastatel 2005-2012 kaitseministeeriumis erinevatel ametikohtadel, enamasti rahvusvaheliste suhete valdkonnas. NATO peamajas on tema ülesanneteks tegeleda NATO õhuturbe poliitika ja sõjaliste võimete kättesaadavuse poliitikaga. Samuti valmistab ta ette NATO kaitseministrite kohtumisi ning peasekretäri kahepoolseid kohtumisi.

Peeters on õppinud Tartu ülikoolis avalikku haldust ning skandinavistikat ning täiendanud end välis- ja julgeolekupoliitika valdkonnas NATO koolis Oberammergaus, Islandi ülikoolis ja Kopenhaageni ülikoolis. Peeters on lõpetanud ka Võru Lahingukoolis reservohvitseride kursuse.

Peaministri büroo julgeolekunõuniku ametikoht on kaitseministeeriumi poolt rotatsioonis olev ametikoht sarnaselt peaministri välisnõuniku ametikohaga, mille täidab rotatsiooni korras välisministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles