Kahes Nigeeria plahvatuses hukkus vähemalt 75 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autopommiplahvatus Kadunas Põhja-Nigeerias.
Autopommiplahvatus Kadunas Põhja-Nigeerias. Foto: SCANPIX

Nigeeria põhjaosas Kaduna linnas sai kolmapäeval kahes plahvatuses surma vähemalt 75 inimest, üks rünnakutest oli suunatud opositsioonijuhi ja endise presidendi Muhammadu Buhari ja teine mõõduka islamivaimuliku Dahiru Bauchi vastu.

Mõlemas rünnakus või ära tunda islamistliku rühmituse Boko Haram käekirja, kuid välistatud pole ka nende seotus poliitikaga 2015. aasta valimiste eel.

Ohvriterohkeim kahest rünnakust oli suunatud läbi rahvarohke Kawo turu liikunud Buhari konvoi vastu. Punase Risti ametniku sõnul hukkus seal vähemalt 50 inimest.

Buhari oli opositsiooni peamine konkurent president Goodluck Jonathani vastu 2011. aasta valimistel ning ta on endiselt opositsioonikolaitsiooni võtmetegelane. Ta liikus konvois soomustatud maasturil ega saanud plahvatuses vigastada.

Rahvahulk kogunes plahvatuskohale, kus sõjavägi nad hoiatuslaskudega laiali ajas.

Varem kolmapäeval oli enesetapurünnakus Boko Harami tauninud vaimuliku vastu samas linnas hukkunud vähemalt 25 inimest.

Tuhanded inimesed olid kogunenud Murtala Muhammedi väljakule palvusele šeik Dahiru Bauchiga. Vaimuliku konvoi saabudes üritas enesetapupommar tema poole söösta, kuid ihukaitsjad peatasid ründaja, kes end seejärel õhku lasi.

Bauchi plahvatuses viga ei saanud, kuid surnukehi evakueerinud vabatahtliku sõnul on kinnitust leidnud 32 inimese surm. Politsei nimetas hukkunute arvuks 25.

Rahvahulk ründas kividega politseid, kes vastas pisargaasiga.

Populaarset šeiki olid tulnud kuulama ka mitmed tema järgijad Senegalist, Tšaadist ja Nigerist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles