Valitsus jätkab arutelu Saaremaa ühendvalla loomise üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Valitsus jätkab neljapäevasel istungil arutelu Saaremaal asuvate Kaarma, Kärla ja Lümanda valla ühinemise üle, eelmisel nädalal jäi lõplik otsus ühendavalla nime tõttu langetamata.

Valitsus arutas kolme Saaremaa valla ühinemist ka eelmise nädala istungil, siseminiser Hanno Pevkur sõnas toona, et valitsus toetab selgelt ühinemist, kuid ministritel oli eriarvamusi ühendvalla võimaliku nime osas. Ta avaldas lootust, et valla nime osas saadakse kokkuleppele.

Eelnõu kohaselt ühinevad kolm Saare maakonna omavalitsust - Kaarma, Kärla ja Lümanda vald - ning moodustavad uue omavalitsuse, haldusüksuse staatuseks jääb vald ja nimeks saab Saaremaa vald. Ühendvalla pindala on 807,3 ruutkilomeetrit ning rahvaarv 7218.

Saare maakonnas on üks linn ja 15 valda, pärast ühimeist jääks maakonda ühe linna kõrval 13 valda.

Saaremaa valla moodustumisel on riigieelarvest eraldatava ühinemistoetuse summaks ligi 535 000 eurot, mis eraldatakse valitsuse reservist.

Eelnõu kohaselt jõustuvad Saaremaa valla moodustamine ja Saare maakonna valdade loetelu muutmine Saaremaa  vallavolikogu valimistulemuste väljakuulutamise päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles