Video: šokis Holland leinas lennukatastroofi ohvreid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hollandis oli eile leinapäev meenutamaks 298 Ida-Ukraina lennukatastroofis hukkunut, kelle seas oli ka 193 Hollandi kodanikku.

«Et näidata lihtsalt austust nende vastu, kes kaotasid palju pereliikmeid, naisi, lapsi. Lihtsalt austust,» põhjendas Amsterdami elanik Fret, miks ta otsustas osaleda pealinnas toimunud leinamarsil.

Mälestuspäeval jõudsid Hollandisse ka esimesed katastroofi ohvrite surnukehad. Tuvastamata ohvreid oli Eindhovenis vastu võtmas üle tuhande pereliikme-sugulase, kuningapere ja peaminister. Lennuväljal lehvisid pooles mastis üheteistkümne kodanikke kaotanud riigi lipud ning paraadvormis Hollandi sõjaväelased kandsid vaikuses kirste ühekaupa matuseautodesse.

Lipud olid pooles mastis üle kogu Hollandi. Leinaminuteil ei tõusnud ega maandunud Amsterdami Schipholi lennujaamas ükski lennuk.

Enne tseremooniat pöördus kuningas Willem-Alexander televisioonis rahva poole. «Mitmed inimesed soovisid lihtsalt oma lähedaste väärikat ärasaatmist. Me mõistame nende pettumust ja valu, me jagame nende vajadust jõuda selgusele katastroofi põhjustes.»

Peaminister Rutte väljendas hukkunute väärika kohtlemise suhtes veelgi suuremat nördimust: «Kogu Holland tunneb [hukkunute perede] viha, nende sügavat leina.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles