Aina rohkem vargaid ronib lahtijäetud akendest sisse

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korterivargus. Fotolavastus
Korterivargus. Fotolavastus Foto: Toomas Huik / Postimees

Pärnu kriminaaltalituse juht Marge Kera hoiatab varaste eest, kes lahtijäetud akendest sisse ronivad.

Aelmise aasta juulikuu 23 päevaga oli politseile Lääne prefektuuri tööpiirkonnas teada antud kuuest vargusest eluruumist. Selle aasta juulis on selliseid vargusjuhtumeid aga juba 20.

«Viimasel ajal on esinenud Pärnumaal juhtumeid, kus vargad on ära kasutanud seda, et sooja ilmaga on aken lahti jäetud,» ütles Kera politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja vahendusel.

«Nii on tõenäoliselt sisenetud esimesel korrusel asuvatesse korteritesse päevasel ja õhtusel ajal, siis kui kedagi kodus ei olnud. On aga ka näide öisest ajast, kus eramus on sees käidud ööseks lahti jäetud akna kaudu. Vargad on kaasa viinud mobiiltelefone, fotoaparaadi ning tahvel-  ja sülearvuti.»

Seetõttu soovitab Kera päevasel ajal kodust lahkudes, eelkõige alumiste korruste aknad ja terrassiuksed, sulgeda.

Eramute omanikud ning kortermajade alumiste korterite elanikud peaksid Kera sõnul hästi läbi mõtlema ka öise tuulutamise.

Kera: «Kurb on ärgata, kui hommikul avastate, et öösel on avatuna hoitud akna või ukse kaudu külas käinud kutsumata külalised.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles