110 reisijaga Alžeeria lennuk kukkus Malis alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PM / Katri Karing

Lennujuhid kaotasid hommikul kontakti Air Algerie lennuga, mis pealinn Alžiiris maanduma pidi. Lennufirma kinnitusel kukkus lennuk Malis alla.

Alžeeria uudisteagentuuri APS teatel kaotati lennuga AH5017 kontakt tund aega pärast Burkina Fasost tõusmist, vahendas Reuters.

Anonüümsust soovinud allikas lennufirmast sõnas AFP-le, et lennuk polnud Alžeeria piirist kaugel, kui pidi halva nähtavuse tõttu kurssi muutma. Kursimuutuse järel kaduski lennukiga kontakt. Lennufirma ja Alžeeria võimude kinnitusel kukkus lennuk Malis alla.

Piiriäärne Põhja-Mali on olnud lahingtandriks džihadistide ja rahvusvaheliste vägede vahel. Anonüümsust soovinud Prantsuse ametnik sõnas aga AP-le, et džihadistidel pole relvi, millega reisilennukeid alla tulistada.

Lennuki pardal oli 110 reisijat ja kuus meeskonnaliiget. Enim oli reisijate seas prantslasi - 50. Lisaks olid pardal 27 Burkina Faso kodanikku, kaheksa liibanonlast, kuus alžeerlast, viis kanadalast, neli sakslast, kaks luksemburglast ning üks reisija Šveitsist, Belgiast, Egiptusest, Ukrainast, Nigeeriast, Kamerunist ja Malist. Kõik lennul olnud meeskonnaliikmed olid hispaanlased. Lennukis viibinud inimeste seisundi kohta puudub täpsem informatsioon.

Hispaania lennufirma Swiftairi sõnul on lennuki puhul tegu McDonnell Douglas MD83 mudeliga, mis neilt tšarterlepinguga üüritud on.

Algerie Airi kõige ohvriterohkem õnnetus leidis aset 2003. aastal, toona kukkus õhkutõusmisel alla Boeing 737–200, mille pardal olnud inimestest jäi ellu vaid üks - hukkus 102. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles